CUM DECALCIFIEZI APARATUL?

Te rugăm să urmărești videoul despre cum să decalcifiezi aparatul tău TASSIMO

Este important să urmezi instrucțiunile exact și, în special, când apeși butonul pentru a începe acest proces să-l ții apăsat pentru 4 - 5 secunde.

TABLETE DECALCIFIERE

Ține aparatul tău TASSIMO în stare perfectă cu tabletele noastre de decalcifiere.

Fiecare tabletă îndepărtează reziduul rămas și depozitele de calciu din aparatul tău, astfel încât acesta să rămână în cea mai bună stare și să pregătească băuturi delicioase ani la rând.

INSTRUCȚIUNI PENTRU DECALCIFIERE:

CURĂȚĂ ȘI DECALCIFIAZĂ APARATUL TĂU TASSIMO ÎN 10 PAȘI:

 • Umple rezervorul cu apă și adaugă în el două tablete pentru decalcifiere.
 • Asigură-te că tabletele s-au dizolvat.
 • Deschide clapeta (unde plasezi de obicei capsula).
 • Îndepărtează T-disc-ul galben de întreținere și curățare din compartimentul de pe partea laterală a aparatului și așază-l pe suportul T-disc din aparat, cu codul de bare orientat în jos.
 • Așază un recipient mare (de minimum 500ml) pe suportul pentru ceașcă.
 • Apasă butonul pornire/ oprire pentru 5 secunde, pentru a iniția programul de curățare ce va dura aproximativ 30 de minute.
 • Programul de curățare se oprește automat atunci când procesul s-a încheiat. Golește ceașca și repetă pasul 6 dacă este cazul. În această etapă te rugăm să ai grijă la apa fierbinte.
 • Deschide unitatea de infuzare și îndepărtează T-disc-ul de întreținere - curățare. Depozitează T-disc-ul de întreținere - curățare în compartimentul de depozitare de pe partea laterală a aparatului.
 • Curăță unitatea de infuzare și scanerul codului de bare cu o cârpă moale.
 • Îndepărtează rezervorul de apă, clătește cu apă curată și curăță interiorul cu o cârpă moale. Rezervorul de apă nu poate fi curățat în mașina de spălat vase. Umple rezervorul cu apă rece, proaspătă, până la marcajul care indică nivelul maxim şi fixează-l în aparatul tău Tassimo.
 • Aparatul a fost curățat și este gata de utilizare.

DE CE AR TREBUI SĂ DECALCIFIEZI APARATUL?

Decalcifierea aparatului tău îl va ține în cele mai bune condiții ca să continue să-ți pregătească băuturile preferate la o calitate înaltă.
Toate aparatele de cafea sunt predispuse depunerilor de calcar, ceea ce le poate afecta. Decalcifierea va îndepărta calcarul, reziduurile și depozitele de calciu.
Decalcifierea aparatului tău este esențială pentru a crește durata sa de viață și pentru a obține băuturi de cea mai bună calitate. Aparatul îți va spune când are nevoie de o curățare prin iluminarea indicatorului roșu, intermitent.

CÂND AR TREBUI SĂ DECALCIFIEZI APARATUL TĂU TASSIMO?

De îndată ce apare lumina roșie, este cazul să decalcifiezi aparatul. Trebuie să decalcifiezi aparatul tău TASSIMO de aproximativ 4 ori pe an. Durează cca 30 de minute pentru a curăța și decalcifia complet aparatul.

CUM SĂ FOLOSEȘTI TABLETELE PENTRU DECALCIFIERE?

TASSIMO recomandă să folosești doar tabletele pentru decalcifiere oficiale BOSCH. Să nu folosești niciodată oțet sau decalcifiere bazată pe acizi deoarece aceste metode pot deteriora aparatul și afecta gustul băuturilor. Pentru decalcifiere, folosește două tablete și dizolvă-le în apa din rezervorul de apă. Te rugăm să urmezi pașii indicați mai sus.

 

CAUȚI O INSTRUCȚIUNE ANUME PENTRU APARATUL TĂU? 

TE RUGĂM SĂ IDENTIFICI MANUALUL ȘI INSTRUCȚIUNILE CORECTE PENTRU APARATUL TĂU.